Carlos Ghosn, Nissan’a 1 milyar dolarlık hakaretten dava açtı

Eski Nissan patronu Carlos Ghosn’un otomobil üreticisine 1 milyar dolardan fazla dava açtığı bildiriliyor.

Dosyalama, Bay Ghosn’un 2018’de şirketten atılmasının ve mali dolandırıcılık suçlamalarıyla Japonya’da tutuklanmasının ardından adını temize çıkarmak için yaptığı son girişime işaret ediyor.

Bay Ghosn, iddiaların Nissan ve Renault arasında bir birleşme planlarını raydan çıkarmayı amaçladığını söyledi.

Duruşmayı beklerken bir kutu içinde Japonya’dan kaçtı Şimdi Lübnan’da yaşıyor.

Bloomberg ve Reuters’e göre Lübnan’da açılan davada Nissan, diğer iki şirket ve 12 kişi iftira ve iftira ile suçlanıyor. Eylül ayında bir duruşma yapılacak.

Nissan yorum yapmaktan kaçındı.

Bay Ghosn’un talep ettiği zararlar, şirketin kabaca 16 milyar dolarlık piyasa değerinin %5’inden fazlası.

Bay Ghosn bir zamanlar dünyanın en büyük otomobil üreticisi gruplarından biri olan Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakını yönetiyordu.

2000’li yılların başında Nissan’ı iflastan kurtarmakla tanınan Bay Ghosn, resmi biyografisine göre 2005 yılında Fransız otomobil üreticisi Renault’nun CEO’su olarak atandı ve iki küresel Fortune 500 şirketini aynı anda yöneten ilk kişi oldu.

Bay Ghosn, Nissan ve Renault arasında tam bir birleşme için yaptığı baskının, bazılarının Japon otomobil üreticisi üzerindeki Fransız etkisinden korkmasıyla düşüşüne yol açtığını söylüyor.

Tutuklanmıştı 2018’in sonlarında Japonya’da, gelirini kasten yanlış beyan etmesi ve kişisel yaşam tarzını finanse etmek için şirket parasını kullanması da dahil olmak üzere birçok suçlamayla suçlandı.

Bay Ghosn, suçu reddetti ve Japon adalet sisteminin “kötü” olduğunu söyledi. Şu anda Japonya tarafından yayınlanan Interpol Kırmızı Bülteni kapsamında olduğu için Lübnan’dan ayrılamıyor.

2021’de Amerikalı bir baba ve oğul ABD’den iade edildi ve Bay Ghosn’un kaçmasına yardım ettiği için Japonya’da hapse mahkum edildi.

2022’de Fransız yetkililer, şirket fonlarını kişisel kullanım için yönlendirip yönlendirmediğine yönelik bir soruşturmanın ardından Bay Ghosn için tutuklama emri çıkardı. O sırada, iddiaların ortaya çıkması halinde masumiyetini kanıtlayabileceğini umduğunu ifade etti.

Bay Ghosn’un çocukluğunun bir bölümünü geçirdiği Lübnan, vatandaşlarını sınır dışı etmedi.

Dosyada Bloomberg, Bay Ghosn’un iddialarının “insanların akıllarında yıllarca kalacağını” ve “sadece şüpheye dayansa bile, devam eden ve kalıcı sonuçları olduğunu ve hayatının geri kalanında bu iddiaların peşini bırakmayacağını” söyledi. bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir