Asya piyasaları, ABD borç tavanı görüşmelerinin anlaşma olmadan sona ermesiyle karıştı

Bir saat önce

Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın faiz oranlarını 25 baz puan artırarak %5,5’e yükseltmesi bekleniyor.

Reuters’in 25 ekonomistin katıldığı bir anketine göre, Yeni Zelanda merkez bankasının Salı günü yapacağı toplantıda temel politika faiz oranlarını %5,5’e yükseltmesi bekleniyor.

Ankete katılan ekonomistlerden 21’i yükseliş beklerken, geri kalanı duraklama bekliyordu. Aynı Reuters anketinde, beklenen ortalama faiz artışı 25 baz puandı.

Salı, Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın Ekim 2021’den bu yana yaptığı 12. faiz artırımı oldu.

RBNZ daha önce Mart ayında 50 baz puanlık artışla %5,25’e çıkarak yatırımcıları şaşırttı ve çoğu ekonomist 25 baz puanlık bir artış bekliyordu.

Lim Hui Gee

2 saat önce

Güney Kore’de tüketici duyarlılığı bir yılın en yüksek seviyesine yükseldi

Güney Kore’de tüketici duyarlılığı Mayıs ayında bir yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Kore Bankası’ndan veriler Bir ay önceki 95.1’e kıyasla 98’i gösterdi.

Merkez bankası, enflasyonun bir ay önceki %3,7’den %3,5’e düşmesinin beklendiğini söyledi.

Reuters bildirdi Bir BOK yetkilisi, “Genel enflasyon ve diğer faktörler üzerindeki belirsizlik nedeniyle, enflasyon beklentilerinin istikrar kazandığını söylemek için henüz çok erken” dedi.

– Lim Hui Jee

3 saat önce

au Jibun Bank: Japonya’nın fabrika faaliyeti Ekim 2022’den bu yana ilk kez genişliyor

au Jibun Bank’ın flaş tahminlerine göre, Japonya’nın imalat sektörü yedi ay içinde ilk kez genişleme kaydetti.

Raporda, İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin Nisan ayında kaydedilen 49,5’ten tersine dönerek Mayıs ayında 50,8 olarak geldiği ve bunun “Ekim 2022’den bu yana işletme koşullarındaki ilk iyileşmeye işaret ettiği” belirtildi. 50’nin üzerinde bir PMI okuması genişlemeyi gösterirken, bu seviyenin altında bir okuma daralmayı gösterir.

Banka, hem üretimde hem de yeni siparişlerde yenilenen artışlar kaydetti ve her iki değişken de 13 ayın en yüksek oranında yükseldi. Üreticiler, tedarik zinciri sorunlarının iyileşme belirtileri gösterdiğini belirtti.

READ  Ormanın Oğulları: Kelvin'in eksantrik davranışları onu şimdiden hayranlarına sevdirdi

Japonya’nın hizmet PMI’si Mayıs ayında 56,3 ile Nisan ayında görülen 55,4’ün üzerinde geldi ve seri başladığından bu yana en yüksek oranda genişliyor. Bileşik PMI, Nisan ayında 52,9’dan 54,9’a yükseldi.

– Lim Hui Jee

5 saat önce

Hong Kong enflasyonu Nisan’da %2,1’e yükseldi

Hong Kong’un enflasyonu Nisan ayında %2,1 artarak Reuters tarafından ankete katılan ekonomistlerin beklediği %2’nin biraz üzerinde arttı. Nisan enflasyonu, Mart ayında kaydedilen %1,7’den daha yüksekti.

Belediye sözcüsü Giyim ve ayakkabı fiyatları gibi enerjiyle ilgili malların fiyatları her yıl keskin bir şekilde artmaya devam ediyor.

Elektrik, gaz ve su fiyatları %17,8, giyim ve ayakkabı fiyatları ise %6,4 arttı.

Paket servis ve dışarıda yemek fiyatları da yüzde 4,2 artarken, diğer ana bileşenlerdeki fiyat baskıları büyük ölçüde kontrol altına alındı” dedi.

İleriye dönük olarak, Hong Kong, ekonomik toparlanma ile yerel fiyat baskılarının artmasını bekliyor. Genel enflasyon 2023’ün sonlarında toparlanacak, ancak “çoğunlukla ılımlı” kalacak.

– Lim Hui Jee

11 saat önce

McCarthy, Biden ile borç tavanı görüşmesi için yüksek beklentiler belirledi

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Kevin McCarthy, R-Calif., Başkan Joe Biden ile saat 17.30’da başlayan borç tavanı konulu görüşmesinde “kararların alınması gerektiğini” söyledi.

Capitol’de gazetecilere verdiği demeçte McCarthy, “Borç tavanını yükseltmek için bir anlaşmanın parçaları üzerinde harekete ihtiyacımız var,” dedi ve ekledi, “İnsanların nereye gidebileceğini düşündüğümü biliyorum.”

Hazine Bakanı Janet Yellen’in ABD’nin temerrüde düşmesinin risk altında olabileceğini söylemesine sadece 10 gün kala, Biden ve McCarthy bir uzlaşma anlaşmasına varmaları için yoğun bir baskı altındalar. Bunu yaparlarsa, el sıkışma anlaşmalarının Meclis ve Senato’dan geçerek yasalaşması için en az bir haftaya ihtiyacı olacak.

Meclisin şu anda Anma Günü için bu hafta sonu tatile girmesi planlanıyor, ancak McCarthy gerekirse borç tavanını yükseltmek için oylama yapmak için ara vereceğini söyledi. Biz burada kalıp işimizi yapacağız” dedi.

READ  İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, eşi hakkında soruşturma açılması nedeniyle halka açık etkinlikleri askıya aldı

– Christina Wilkie

5 saat önce

CNBC Pro: Asset Manager, Bu 4 Küresel Ticari Mülk Stokunda Kısa Pozisyonları Açıkladı

Baş yatırım sorumlusu Patrick Armstrong’a göre, birkaç küresel ticari emlak şirketinin hisseleri daha da düşecek.

Servet yöneticisi PluriMi’de hisse senedi stratejisini yöneten Armstrong, dört küresel ticari emlak şirketinde açığa satış yaptığını açıkladı.

Şortlarından biri hakkında “Pahalı bir şirket ve bence oldukça zehirli bir ortamla karşı karşıya” dedi.

CNBC Pro aboneleri buradan daha fazlasını okuyabilir.

– Ganesh Rao

5 saat önce

CNBC Pro: Fon Yöneticisi, Sürdürülebilir Yatırım ve Büyük Getiri Sağlamak için İpuçları Paylaşıyor

Philip Ribman, sürdürülebilirliğe odaklanan 1 milyar dolarlık mağaza markası Global Solutions fonunu yönetiyor. Ama aynı zamanda yeşil enerji hisselerine, çip üreticilerine, siber güvenlik hisselerine, ilaçlara ve daha fazlasına da yatırım yapıyor.

Stratejisi uzun vadede meyvesini vermiş gibi görünüyor: Fonu, Morningstar’ın 10 yıllık yıllık getirilerde (%15) küresel mega sermayeli öz sermaye fonları listesinin başında yer alıyor.

Ribman’a göre, yenilenebilir enerji temasının nasıl yönlendirileceği de dahil olmak üzere, sürdürülebilir yatırım için üç ipucu.

CNBC Pro aboneleri buradan daha fazlasını okuyabilir.

– Weissen Don

16 saat önce

Kashkari, Haziran ayında askıya alma olasılığını ‘yakın bir çağrı’ olarak nitelendiriyor

Minneapolis Federal Rezerv Başkanı Neil Kashkari Pazartesi günü Haziran ayında faiz artırımı çağrısında bulundu ve “yakın görüşmeyi” durdurdu. Ancak Merkez Bankası yeni bir zam kararı alsa bile bunun geleceğe dair bir işaret olarak değerlendirilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

CNBC’nin “Squawk Box” programına “Şu anda yakın bir görüşme … Haziran’ı atlamak zorunda kalırsak, bu sıkılaştırma döngümüzü bitirdiğimiz anlamına gelmez ve bu benim için daha fazla bilgi alıyor” dedi.

READ  GM'nin elektrikli araçları Tesla'nın şarj ağını kullanacak

Ekonomiyi “güçlü” olarak nitelendirdi ve enflasyonun herhangi bir gevşeme belirtisi göstermemesi durumunda fon oranını mevcut %5-5.25 hedef aralığından beslemek için “%6’nın kuzeyine gitmemiz gerekebileceğini” kaydetti.

– Jeff Cox

12 saat önce

Bitcoin ve Ether, 2023’ün En Kötü Ayına Doğru Gidiyor

Hisse senetleri ve tahvil getirilerindeki hareketler kripto fiyatlarını itip çekmeye devam ederken, kripto para birimleri haftaya yatay başladı.

Coin Metrics’e göre Bitcoin, Mayıs ayında %8,7 düştü ve Kasım ayından bu yana en kötü ayını yaşadı. Ether, bu ay yaklaşık %5 düştü ve Aralık ayından bu yana en kötü ayına doğru ilerliyor.

Bernstein analisti Gautam Sukhani Pazartesi günü bir notta, “Kripto, altın, hisse senetleri, tahviller ve DXY ile karşılaştırıldığında bu yıl en iyi performans gösteren varlık olmaya devam ediyor.” dedi. “‘Yeni bir kripto döngüsü’ yapısal tezimize inanmaya devam ediyoruz, ancak bu asla düz bir yol değil… Bu durgun pazarların daha iyi uzun vadeli risk ödülleri sunduğuna inanıyoruz.”

– Tanaya Machel, Gina Brancola

14 saat önce

Çin satışları azalttıkça mikron hisseleri düştü

Micron Technology’nin hisseleri, Çin’in bellek yongası üreticisinin ürünlerinin bazı satışlarını kısıtlayacağı haberlerinin ortasında %3’ten fazla düştü.

Ülkenin Siber Uzay İdaresi, Micron’un ürünleri ağ güvenliği incelemesinde başarısız olduktan sonra “kritik bilgi altyapısı” operatörlerinin şirketten ürün satın almasını yasakladı.

Şirket, Çin’in kritik bilgi altyapısı tedarik zinciri için “büyük bir güvenlik riski” oluşturuyor ve bu zinciri etkiliyor [its] ulusal güvenlik” açıklamasında bulundu.

Haber, aralarında Hong Kong’da kayıtlı Hua Hong Semiconductor ve SMIC’in de bulunduğu Çinli yonga üreticilerini canlandırdı. Qualcomm, Lam Research, Broadcom ve Applied Materials dahil olmak üzere bazı yonga üreticilerinin her biri %1’lik düşüş yaşadı.

– Samantha Subin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir