Borsa Bugün: Canlı Güncellemeler

29 dakika önce

Çekirdek tüketici fiyatları Şubat’ta %0,6 arttı

Ticaret Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, gıda ve enerji hariç kişisel tüketim harcamalarının Ocak ayında %0,6 ve bir önceki yıla göre %4,7 arttığını söyledi. Wall Street, okumaların %0,5 ile %4,4 arasında olmasını bekliyordu.

Değişken gıda ve enerji bileşenlerini içeren çekirdek enflasyon sırasıyla %0,6 ve %5,4 arttı.

– Hakyung Kim

33 dakika önce

Hisse senedi vadeli işlemleri, cansız PCE enflasyon raporunun ardından düştü

Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesinin beklenenden daha sıcak gelmesinin ardından hisse senedi vadeli işlemleri Cuma günü keskin bir şekilde düştü.

Dow vadeli işlemleri 300 puan veya %1’den fazla düşüşle işlem gördü. S&P 500 vadelileri %1,2 ve Nasdaq 100 vadelileri %1,6 düştü.

Tabloya göz atın…

Dow vadelileri düşüyor

37 dakika önce

Fed başkanı, enflasyonu kontrol etmek için oranların% 5’in üzerine çıkması gerektiğini söyledi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Cuma günü yaptığı açıklamada, enflasyon düştükçe faiz oranlarının yüksek kalması gerektiğini söyledi.

CNBC’den Steve Leisman’a bir “Squawk Box” röportajı sırasında “Faiz oranlarını %5’in üzerine getirmemiz gerektiğini görüyorum” dedi. “Daha ne kadar yükseleceğini bulacağız. Bu, ekonominin zaman içinde nasıl geliştiğine bağlı. Ama bence enflasyonu sürdürülebilir bir düşüş yoluna sokmak için %5’in üzerinde olmamız gerekiyor. %2’ye kadar.”

Ocak Mester kısa süre önce 31 Şubat’ta küçük bir merkez bankası yetkilisi grubu arasında yer aldığını bildirdi. 1 Federal Açık Piyasa Komitesi, çeyrek puanlık bir hareket yerine yarım puanlık bir faiz artışını onayladı.

– Jeff Cox

29 dakika önce

Çekirdek tüketici fiyatları Şubat’ta %0,6 arttı

Bir saat önce

Piyasa öncesi en büyük hamleleri yapan hisse senetleri

Önceden manşetlere çıkan şirketlere göz atın:

  • Sweetgreen – Refinitiv’e göre, Sweetgreen’in ilk çeyrek ve tüm yıl için beklenenden daha zayıf gelir rehberliği açıklamasının ardından salata zincirinin hisseleri yaklaşık %10 düştü. Dördüncü çeyrek geliri düştü. Daha yüksek menü fiyatları ve daha az işlem, tıpkı marul, roka ve domates kıtlığı gibi şirkete zarar verdi.
  • Adobe — Hisseler, sonrasında %3’ten fazla düştü Bloomberg raporuİsimsiz bir kaynağa atıfta bulunan ABD Adalet Bakanlığı, Figma’nın 20 milyar dolarlık satın alımını engellemek için bir dava açmayı planlıyor.
  • Blok – Ödemeler şirketinin hisseleri, şirketin dördüncü çeyrekte beklenenden daha iyi gelir ve brüt kârda güçlü bir büyüme kaydetmesinin ardından sabahın erken saatlerinde %6’dan fazla arttı.

Daha fazla nakliyeci için burayı okuyun.

– Sarah Min

Bir saat önce

Ekonomist Torsten Schlock, ekonomik verilerin güvenilmez hale geldiğini söylüyor

Apollo Baş Ekonomisti Torsten Slok, ABD ekonomik verilerinin doğruluğu konusunda artan endişeler olduğunu söyledi.

“Merkez bankasının ikili görevi, tam istihdam ve %2’lik enflasyondur, ancak hem işgücü piyasası anketlerine hem de enflasyon anketlerine verilen yanıt oranları düşmeye devam ediyor. Sonuç olarak, ekonomik veriler daha güvenilmez hale geliyor, gelen verilerde daha fazla oynaklığa neden oluyor ve bu nedenle Piyasalarda daha fazla oynaklık var. Bir düşüş var” dedi.

-Fred Imbert, Yun Li

Bir saat önce

BofA, yatırımcıların ABD hisse senetlerinden 9 milyar dolar çektiğini söyledi

Bank of America, tacirlerin sürekli yüksek enflasyon ortamında daha yüksek oranlar olasılığını tartmaları nedeniyle ABD hisse senetlerinde 9 milyar doların bu hafta çıkış yaptığını söyledi.

READ  Damar Hamlin - En son: Buffalo Bills, NFL sahasında kalp durmasının ardından yaralanma güncellemesini paylaşıyor

Bu, ABD hisse senetleri için üst üste üçüncü kayıp haftasını işaret ediyor. Bunun yerine, yatırımcılar devlet tahvillerine ve yatırım sınıfı şirketlere odaklandı. İlki, yaklaşık 5 milyar dolarlık giriş gördü, yatırımcılar ise yaklaşık 10 milyar dolar değerinde yatırım sınıfı şirket tahvili satın aldı.

-Fred Imbert

14 saat önce

Boeing hisseleri düşüşte

Boeing hisseleri, şirketin bir gövde sorunu nedeniyle 787 Dreamliner’ı yere indirmesinin ardından uzun süreli ticarette yaklaşık %3 düştü.

Şirket, FAA’ya sorunu çözdüğünü gösterene kadar teslimatlara devam edemez. Ancak üretim devam edecek ve Boeing, sorunun 787’lerde ek çalışma gerektirmesini beklemiyor.

Tabloya göz atın…

Boeing hisseleri 1 gün

14 saat önce

Merkez bankasının tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan Kişisel Tüketim Harcamaları raporu Cuma günü açıklanacak

Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksine dikkat eden sadece yatırımcılar değil. Merkez bankası yetkilileri de en sevdikleri enflasyon göstergesi olduğu için raporu izliyor.

Ekonomik Analiz Bürosu tarafından yayınlanan PCE, tüketicilerin satın aldığı mal ve hizmetlerin fiyatlarındaki değişiklikleri gösterir.

Dow Jones tarafından ankete katılan ekonomistlere göre, Ocak ayı okuması 08:30 ET’de çekirdek PCE için yıllık bazda %4,4’lük bir artış ve bir önceki aya göre %0,5’lik bir artış gösterecek.

Federal Rezerv’in PCE’yi sevmesinin nedenlerinden biri, endeksin şunları içermesidir: Mal ve hizmetlerin kapsamlı kapsamıPopüler Tüketici Fiyat Endeksi ile karşılaştırıldığında.

darla market

15 saat önce

Saatler sonra en büyük hamleleri yapan hisseler

Her üç şirket de genişletilmiş ticarette manşetlere çıkıyor.

  • Carvana – Hisseler %1,7 arttı. İcra Kurulu Başkanı Ernie Garcia’dır. Bir açıklamada, şirketin önümüzdeki altı ay içinde tahmini 1 milyar dolarlık yıllık maliyet indirimini tamamlamak için çalışacağını söyledi. Refinitiv’in fikir birliği tahminlerine göre, çevrimiçi kullanılmış araba perakendecisi hisse başına 7,61 dolar zarar bildirdi. Carvana, 3.1 milyar $’lık beklentilerin altında, 2.84 milyar $ gelir bildirdi.
  • Blok – Mobil ödeme stoğu, Block’un beklenenden daha iyi kazanç açıklamasının ardından %6,5 arttı. Dördüncü Çeyrek Sonuçları. Şirket, Refinitiv konsensüs tahminlerinin 4.61 milyar $’ı geçerek 4.65 milyar $ gelir bildirdi. Ancak Block, hisse başına 30 sentlik beklentilere kıyasla hisse başına 22 sentlik düzeltilmiş kazanç açıklayarak tahminleri kaçırdı.
  • Warner Bros. Discovery — Warner Bros. Discovery’nin hisseleri, son çeyreğinde hayal kırıklığı yaratan sonuçlar açıklamasının ardından uzun süreli ticarette yaklaşık %1 düştü. Medya ve eğlence grubu, 11.01 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 86 sent zarar bildirdi. Refinitiv’in anket yaptığı analistler, 11.36 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 21 sentlik kayıp çağrısında bulundu.
READ  DeSantis, beklenen bir başkanlık seçimine hazırlanırken yurt dışına seyahat etmeye hazırlanıyor

Saat hareketlerinden sonra daha fazlasını okuyun.

– Sarah Min

15 saat önce

Hisse senedi vadeli işlemleri çok az değişti

ABD hisse senedi vadeli kontratları Perşembe gecesi S&P 500’ün art arda dördüncü kez kayıp yaşamasının ardından pek değişmedi.

Dow Jones endüstriyel ortalama vadeli işlemleri 43 puan veya %0,13 düştü. S&P 500 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri sırasıyla %0,12 ve %0,19 düştü.

– Sarah Min

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir