Ram, yatak koltuklu elektrikli kamyon konseptini tanıttı



CNN

Stellandis’in Ram kamyon markası rakiplerinin gerisinde kalıyor ve ana rakiplerinin kamyonlarının yanında elektrikli bir pikap sunuyor. Zaten piyasada veya çok yakında.

Ancak Stellandis CEO’su Carlos Tavares, şirketin Özellikleri ve yetenekleri ortaya çıkarmak zaman alıyor Rakipler olmayacak. Ek bir sıra çıkarılabilir katlanır koltuk olabilir.

Perşembe günü Las Vegas’ta Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıtılan Ram 1500 Revolution konsept kamyon, katlanıp kamyon kabinini tamamen içeriden açan bir arka yolcu kabini duvarı da dahil olmak üzere Ram’ın gelecekteki elektrikli kamyonunun çeşitli özelliklerine erken bir bakış sunuyor. Kargo yatağı. General Motors’un Chevrolet ve GMC elektrikli kamyonlarının bu yılın sonlarında ve önümüzdeki yılın başlarında piyasaya çıkacak katlanır bir kabin duvarı sunmasıyla bu yeni bir fikir değil; Chevrolet Avalanche gazla çalışan kamyon bunu on yıl önce sağladı.

Bununla birlikte devrim niteliğindeki konsept, “üçüncü sıra atlamalı koltukların” arka duvardan uzağa katlanması, ikinci sıradaki koltukların ise yer açmak için öne doğru kayabilmesidir. Üç sıra koltuğa sahip olmak mümkündür, çünkü bir gaz motoruna ihtiyaç duyulmadan, Revolution’ın kabini ekstra uzundur. Stellandis’in tasarım başkanı Ralph Gilles, koltukların da çıkarılabileceğini ve bunların kamyonun dışında veya bagaj kapağı için kargo yatağında kullanılabileceğini söyledi.

Kaputun altındaki alan saklama için mevcuttur ve kabinden “frank” veya ön bagaja açılabilen bir geçiş deliği vardır. Bu içinden geçen ve aşağı katlanan kabin duvarı nedeniyle, kamyona 18 fit uzunluğunda bir direk veya levha yüklenebilir.

Stellandis, 2024 yılında piyasaya sürülecek olan kamyonun üretim versiyonunun menzil, çekme kapasitesi, faydalı yük kapasitesi ve şarj hızı açısından pazar lideri olacağının sözünü veriyor. Sürüş menzili veya performans açısından bu konsept kamyon için özel bir iddia bulunmamakla birlikte Stellandis, 10 dakikada 100 mil gidebileceğini söyledi. Bu, hızlı şarj cihazlarıyla çalışabilen araçlar için oldukça standarttır, ancak gerçek dünyadaki şarj süreleri, dış ortam sıcaklığı ve şarj cihazı özellikleri gibi faktörlere bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir.

READ  Cathy Wood, 2023 rallisini kaçırdıktan sonra Nvidia hisselerinin 'aşırı fiyatlı' olduğunu söyledi

Bu bir konsept araç olduğundan, bu kamyonda gösterilen tüm özellikler üretim versiyonuna dahil edilmeyecektir. Konsept kamyonun kapıları, ortada bir sütun olmaksızın merkezden dışarıya doğru açılıyor. İçi görmeyi kolaylaştıran konsept araçlarda yaygın bir tasarım özelliği olsa da, bu sütun tarafından sağlanan yapısal sağlamlığı gerektiren üretim araçlarında asla kullanılmaz.

Ram 1500 Devrim Konsepti, biri arka tekerlekleri tahrik eden ve diğeri önde dört tekerlekten çekiş sağlayan iki elektrik motoruna sahiptir. Bu, elektrikli araçlarda dört tekerlekten çekiş sağlamanın en yaygın yoludur, ancak Rivian R1T gibi bazı kamyonlar, her biri her tekerleği tahrik eden dört motor kullanır. Stellandis’e göre, Ram Devrimi, daha büyük, daha güçlü motorlar için yeri olan kamyonun yüksek performanslı versiyonları için tasarlandı.

Arabanın arkası açıkken çok uzun parçalar yüklenebilir.

Bazı Otomobil üreticilerinin halihazırda piyasada Rivian R1T ve Ford F-150 Lightning gibi elektrikli kamyonları var; General Motors gibi diğer şirketler, üretime hazır kamyonların 2024 gibi erken bir tarihte piyasaya çıkacağını açıkladı. Tesla’nın bile Cybertruck üretimine yıllarca süren gecikmelerin ardından 2023’ün sonuna kadar başlaması bekleniyor.

Elektrikli bir Ram kamyonu 2024’e kadar satışa çıkmayacak. Stellantis, Ram elektrikli kamyonun üretim versiyonunun “önümüzdeki aylarda” piyasaya sürüleceğine söz verdi.

Aslen Dodge markası altında üretilen bir kamyonet modeli olan Ram, 2009 yılında ayrı bir marka olarak bölündü. Kamyon hattının kökleri, 1921’de Dodge motorları ve şanzımanları ile kamyon üretmeye başlayan Graham Brothers Trucks şirketine kadar uzanabilir. Daha sonra Dodge tarafından satın alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir