Trump yanlısı bir süper PAC, DeSantis’e karşı etik şikayetinde bulundu

Donald J. Trump, geçen yılın çoğunu başkanlık kampanyasıyla dalga geçerek geçirdi. New York dergisi diyor ki Geçen yaz aday olup olmayacağı konusunda “bu kararı çoktan verdi” ve aylarca mitinglerinde kalabalığa seçiminden “çok mutlu” olacaklarını garanti etti.

Şimdi, Bay Trump’ın müttefikleri Florida Valisi Ron DeSantis’i de aynısını yapmakla suçluyor, ancak onun eyalet yasalarını ihlal ettiğinde ısrar ediyor.

MAGA A.Ş., Sn. Trump’ı destekleyen süper bir PAC, Çarşamba günü Bay Trump’ı hedef aldığını söyleyerek Florida makamlarına şikayette bulundu. DeSantis gölgeli bir başkanlık kampanyası yürütmekle suçlandı.

Bağışçılarla buluşarak, siyasi bir grup için para toplayarak ve kitap satarak ülkeyi gezerken, Mr. Süper PAC, DeSantis’in bir başkan adayı olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

MAGA Inc., Florida Etik Komisyonu’na “Vali DeSantis’in adaylığını açıklamaması sadece bir gözden kaçırma değildi,” dedi. Şikayet diyor. “Etik olmayan hediyeleri, yasa dışı kampanya katkılarını ve belirli kişisel çıkarları kabul etmesi için özel olarak tasarlanmış uyumlu bir çabaydı.”

Trump yanlısı bir süper PAC, bu şikayet gönderdi Florida, Çarşamba günü yaptığı onaylı bir postayla, eyalet komisyonundan Etik Yasası kapsamında, diğer şeylerin yanı sıra, görevden alma, görevden alma, kamuoyunda sansür ve oy pusulasında diskalifiye etme de dahil olmak üzere “en ağır cezaları” uygulamasını istiyor. NBC Haberleri Daha önce bildirildiği gibi Çarşamba şikayet üzerine.

Valilik sözcüsü Darrin Fenske, şikayetin “anlamsız ve siyasi amaçlı saldırılar listesinin” bir parçası olduğunu söyledi ve “hükümet etiği, şikayetlerin partizan amaçlar için kullanılmasını uygunsuz kılıyor” dedi.

Bay. DeSantis, bir Beyaz Saray teklifini resmi olarak açıklamamasına rağmen, potansiyel bir adayın tüm kutularını işaretliyor. 2024 kampanya platformu taslağı olarak ikiye katlanan bir kitap yayınladı ve kitabı ülke çapında bir turda tanıtıyor – ilk üç Cumhuriyetçi birincil eyaletteki duraklar dahil. Ayrıca bu hafta Fox News’te dış politika pozisyonlarını ortaya koydu.

Trump yanlısı grubun iddiaları, geçen yıl Mart ayında Demokrat bir süper PAC tarafından Bay Trump’a karşı yapılan benzer bir şikayeti yansıtıyor. Bu şikayette, Demokrat grup American Bridge, Federal Seçim Komisyonu’na, Bay Trump’ın bir aday göstermeyerek federal gözetimden kaçınırken 2024 başkanlık adayı gibi davrandığını savundu.

30 gün içinde Sn. Grup, Trump’ı harekete geçmeye zorlamak amacıyla Temmuz ayında federal komisyona dava açtı. “Dava, Trump’ın katkıları ve harcamaları konusunda seçmenleri karanlıkta tutmak için başkanlık yarışını örtbas etmeye çalıştığını iddia ediyor.

READ  İkinci el araba fiyatları artıyor. İşte bu yüzden şimdi satın almalısınız

Bay. FEC, Trump’a karşı herhangi bir işlem yapmadı. Dört ay sonra resmi bir başkanlık kampanyası ilan etti.

Bay. Trump’ın müttefikleri, eyaletin etik komisyonunu çalıştırma konusunda benzer şekilde zorlu bir yolla karşılaşabilir. Komisyonun dokuz üyesinden beşi Sn. DeSantis atandı.

Bay. Trump ve Sn. DeSantiler bir zamanlar siyasi müttefikti, ancak birbirlerine karşı giderek daha fazla düşman oldular.

Kendisini partisinin en acımasız siyasi savaşçılarından biri olarak damgalayan Sn. DeSantis, şimdiye kadar Mr. Trump ile doğrudan yüzleşmeyi reddetti. Bunun yerine, Mr. Trump’la ince bir tezat sergileyen Tallahassee’deki yönetimi, Trump’ın Beyaz Saray’ını sık sık rahatsız eden türden sızıntılardan ve kafa karışıklığından uzaktı ve Dr. Anthony S. Fauci, Covid-19 salgını sırasında Sn. Trump’ın en iyi halk sağlığı danışmanlarından biri.

Öte yandan, Sn. trump bey DeSantis, saldırılarında giderek daha saldırgan hale geldi.

Pazartesi günü Davenport, Iowa’daki bir etkinlikte Mr. Florida valisinin Sosyal Güvenlik ve Medicare’i “yok etmek” istediğini söyleyen DeSantis’e saldıran Mr. Uygunluk yaşını yükselten programları destekleyerek.

Aynı Mississippi Nehri kasabasındaki Iowa seçmenlerine, Mr. DeSantis, ilk çıkışını Mr. Trump etkinliğini planladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir